Jortt vs MoneyMonk
Jortt vs MoneyMonk: waarmee maak je de beste keuze? Die vraag krijgen we regelmatig, dus daar leggen we je graag wat meer over uit. Met meer informatie over de beide boekhoudprogramma’s en hoe je daar gebruik van kunt maken. En voor wie de verschillende programma’s het best geschikt zijn.
We lijken in een aantal opzichten op elkaar, omdat Jortt net als MoneyMonk zoveel mogelijk zorgt voor een boekhouding die je eenvoudig kunt doen. Met een glimlach en gewoon zelf, omdat je gebruik kunt maken van handige automatiseringen. Toch is er sprake van een paar belangrijke verschillen.
Wat is Jortt?
Jortt werd opgericht om je het boekhouden makkelijker te maken. Door fris te starten met een nieuw programma, dat het je vooral eenvoudig moet maken. Het programma is er zowel voor dienstverleners als voor alle andere ondernemers, net als voor webshops die zoeken naar een boekhoudprogramma en voor als je bijvoorbeeld automatische wil kunnen incasseren.
Het is aan de ene kant de kracht van Jortt, terwijl het aan de andere kant ook de belangrijkste zwakte is. Het zorgt ervoor dat het pakket behoorlijk uitgebreid is en dat het even duurt om het goed onder de knie te krijgen.
Houd er daarnaast rekening mee dat je Jortt op verschillende manieren kunt gebruiken. Het is een factuur- en offerteprogramma met het goedkoopste abonnement, een online boekhoudprogramma met een duurder abonnement en wordt bij het duurste abonnement pas echt ontspannen.
Let op: wil je ook Boekhouder Jortt gebruiken? Houd rekening met het maximale aantal standaardregels, de eigen regels en de automatiseringsmogelijkheden.
MoneyMonk vs Jortt
Hoe doen we dat bij MoneyMonk in vergelijking tot bij Jortt? Ook bij MoneyMonk laten we je graag boekhouden met een glimlach. Door het je zo makkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met slimme automatisering. Dankzij een bankkoppeling voor je transacties, met de btw-aangifte die we automatisch voor je klaarzetten en met de MoneyMonk-app om bonnetjes te scannen én meteen te verwerken in de administratie.
We zijn er speciaal voor de dienstverlenende ZZP’er, om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Met handige extra’s zoals de urenregistratie en natuurlijk alles wat je van een boekhoudprogramma nodig hebt. Maar zonder de extra’s die alleen een ondernemer met een abonnementsstructuur, winkel of een webshop van pas zouden komen. Zodat je makkelijker het overzicht houdt en je alleen gebruik hoeft te maken van wat je echt nodig hebt.
Voor wie is Jortt vs MoneyMonk geschikt?
Dus, ben jij een allround ondernemer en wil je pakbonnen kunnen aanmaken? Als je zoekt naar een zo compleet mogelijk boekhoudprogramma is het duurste abonnement van Jortt waarschijnlijk goed geschikt.
En ben je aan de andere kant een dienstverlenende ZZP’er of ondernemer die vooral werkt op project- of uurbasis? Dan maken we het je bij MoneyMonk graag zo makkelijk mogelijk. Met alles wat je nodig hebt om de boekhouding te doen, zonder de extra’s waarmee je door de bomen het bos niet meer zou zien.