MoneyMonk vs Gekko | Vergelijk de boekhoudprogramma’s
Hoe vergelijk je Gekko met MoneyMonk als het gaat om een boekhoudprogramma? Misschien twijfel je tussen de twee oplossingen voor de administratie. Wij zochten uit wat de verschillen zijn.
Is het de moeite waard om iets meer per maand te betalen voor MoneyMonk? En wat kun je aan de andere kant eigenlijk verwachten met Gekko Basic of Gekko Premium voor ondernemers? Wij zochten het voor je uit en zetten het voor je op een rij.
Wat is Gekko?
Gekko heeft een opvallende naam en lijkt zich vooral te willen onderscheiden van saaie en droge boekhoudprogramma’s. Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de aanbieder van boekhoudsoftware voor je op een rij:
Twee accounts voor ondernemers
Je kunt als ondernemer gewoon gratis starten met Gekko. Je kiest dan voor Basic. Het abonnement bevat de basis, zoals de naam al aangeeft. Wil je gebruik maken van meer functies, zodat je als ondernemer daadwerkelijk de boekhouding kunt bijhouden? Dan heb je daar een betaald Premium-abonnement voor nodig.
Facturen, uren en meer
Gekko biedt je (met het Premium-account) een compleet boekhoudprogramma aan. De meeste ondernemers hebben daar voldoende aan. Je kunt facturen maken, bonnen scannen, uren registreren en bijvoorbeeld zakelijke kilometers vastleggen.
Voor ondernemers (in plaats van zzp’ers)
Gekko richt zich naar eigen zeggen op ‘kleine ondernemers’. Dat zijn zzp’ers, net als andere ondernemers met een kleine tot middelgrote onderneming. Het boekhoudprogramma biedt bijvoorbeeld ook opties en mogelijkheden voor winkels en webshops.
MoneyMonk vs Gekko
Bij MoneyMonk maken we het jou als dienstverlenende zzp’er graag zo makkelijk mogelijk. We verschillen daarmee op een aantal vlakken van Gekko. Aan de hand van drie verschillen laten we je zien hoe onze focus net anders is als die van Gekko:
Koppeling met de Belastingdienst
We hebben bij MoneyMonk een handige koppeling met de Belastingdienst. Op die manier maken we de btw-aangifte makkelijker. Sterker nog, met één druk op de knop creëer je precies het overzicht dat je daarvoor nodig hebt.
Eigen PSD2-vergunning
We hebben bij MoneyMonk een eigen PSD2-vergunning. Daarmee waren we de eerste in Nederland van alle boekhoudprogramma’s. Het betekent dat we jouw transacties via een bankkoppeling automatisch voor je kunnen verwerken, en dat geldt voor alle banken. Gekko biedt ook zo’n integratie aan, maar werkt daarvoor samen met een externe partij.
Geen verborgen kosten
Je betaalt bij MoneyMonk een vaste prijs per maand, zonder verborgen kosten. Bij Gekko heb je gratis een aantal mogelijkheden en heb je een Premium-abonnement nodig voor meer functies. Wil je een boekhouder laten meekijken? Dan betaal je daarvoor ook een bedrag per maand bij.
Gekko vs MoneyMonk: voor wie is welk boekhoudprogramma geschikt?
Gekko geeft zelf aan de administratie ook niet leuk te vinden, dus het jou als ondernemer makkelijker te maken. Als je je daarin herkent is de software voor jou wellicht een goede optie. Kijk wel goed naar wat je precies nodig hebt en wat je daarvoor (bij)betaalt.
Bij MoneyMonk zijn we er voor jou als dienstverlenende zzp’er. We maken het je zo makkelijk en snel mogelijk om de administratie zonder fouten bij te houden. Daar heb je iedere maand én aan het eind van het jaar plezier van.