MoneyMonk vs DigiBTW | Vergelijk de boekhoudprogramma's
DigiBTW is ooit begonnen om je te helpen met de btw-aangifte, maar is uitgegroeid tot een online boekhoudprogramma. Misschien twijfel je tussen dat programma en MoneyMonk om jouw administratie te gaan doen. Wij zochten uit wat de verschillen zijn, om die voor je op een rij te zetten.
Zowel DigiBTW als MoneyMonk gebruik je online in de cloud. Toch zijn er een aantal verschillen. Dus twijfel je tussen DigiBTW vs MoneyMonk? Wij leggen je uit waar de beide programma’s van elkaar verschillen en waar je rekening mee kunt houden als je wilt kiezen.
Wat is DigiBTW?
DigiBTW is er naar eigen zeggen voor eigenlijk alle kleine ondernemers, met zzp’ers in het bijzonder. Het complete boekhoudprogramma maakt een volledige administratie mogelijk. Dat probeert het programma bovendien op een eenvoudige wijze aan te bieden, zodat iedereen ermee uit de voeten kan.
Compleet boekhoudprogramma
Je kiest met DigiBTW voor een compleet boekhoudprogramma, ook al geeft de naam misschien anders aan. Natuurlijk kun je er de btw-aangifte mee doen. Daarnaast maak je facturen en houd je de transacties en boekingen eenvoudig bij.
Online in de cloud
Je gebruikt DigiBTW gewoon online en in de cloud, net als MoneyMonk. Dat betekent dat je altijd en overal aan de administratie kunt werken, zolang er een werkende internetverbinding beschikbaar is. Houd er rekening mee dat DigiBTW jouw gegevens maximaal twee maanden bewaart als je geen klant meer bent. Je kunt dus niet langer tijdelijk opzeggen, om daarna weer klant te worden met behoud van jouw gegevens.
Goede (telefonische) support
Kom je er zelf niet uit? Net als bij MoneyMonk kun je contact opnemen met de support. Bij DigiBTW kun je bellen, mailen of online een bericht sturen. De medewerkers helpen je graag met de administratie en met andere vragen waar je mee zit.
MoneyMonk vs DigiBTW
Aan de andere kant wil je natuurlijk weten hoe MoneyMonk vs DigiBTW scoort. Daarom zetten we een paar van de belangrijke verschillen op een rij, om rekening mee te houden:
Samen met jouw boekhouder
Je kunt MoneyMonk samen met jouw boekhouder gebruiken. Zo kijkt er een professional met je mee. Of kies je er zelfs voor om de boekhouding grotendeels uit handen te geven, als jij je daar prettiger bij voelt. Bij DigiBTW kan dat niet, dus moet je het zelf doen.
Eigen PSD2-vergunning
Bij MoneyMonk hebben we een eigen PSD2-vergunning. Dat betekent dat we jouw banktransacties automatisch en veilig kunnen verwerken. Die bankkoppeling is gewoon gratis en werkt voor alle banken in Nederland. DigiBTW werkt daarvoor samen met een externe partij, die je toestemming moet geven om jouw (bank)gegevens te verwerken.
Handige mobiele app
Wil je onderweg de uren of ritten registreren? Dat kan met de MoneyMonk-app. DigiBTW heeft geen eigen app. Je zal altijd een computer nodig hebben om de administratie bij te werken of onderweg te bekijken.
DigiBTW vs MoneyMonk: voor wie is welk boekhoudprogramma geschikt?
Dus ben je benieuwd naar DigiBTW vs MoneyMonk en naar wat de beste keuze is? Bij MoneyMonk maken we het dienstverlenende zzp’ers graag zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk. DigiBTW biedt vergelijkbare mogelijkheden, maar maakt minder werk van koppelingen en bijvoorbeeld een mobiele app. Het is in die zin een meer traditionele boekhoudoplossing.